Elérhetőségeink
Klsz Szolgáltató Kft.
7632 Pécs, Fellbach u. 18.
 
Telefon: 06-72/526-961
Fax: 06-72/526-962
Mobil: +36-30/9369-123
 
Ügyfélfogadási idő
Hétfő 9.00 - 16.00
Kedd 9.00 - 16.00
Szerda Zárva
Csütörtök 9.00 - 16.00
Péntek Zárva
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva
Ebédidő 12.00 - 13.00
2024. július 16. kedd
Tevékenység címke
Társasházkezelés
Társasházkezelő
Közösképviselet
Közösképviselő
Ingatlankezelés
Szemétdíj: nem mind közös
Forrás: BAMA.hu - 2012. április 5.

Részben visszaáll a régi hulladékszállítási díjfizetési rendszer Pécsett. Májustól a társasházak nagy közös számlája csökkenhet az önkormányzati bérlakásokban élőkre jutó díj összegével.

Nagy felháborodás kísérte a hulladékszállítási díjak beszedésében Pécsett idén januártól bevezetett új rendszert, mert a rendesen fizető lakók attól tartottak, hogy nekik kell fizetniük azok helyett is, akik nem tudnak vagy akarnak. Ráadásul a társasházkezelők, közös képviselők a kormányhivatal állásfoglalását is kikérték, ahonnan azt a választ kapták, hogy az új rendszer jogértelmezési problémákat vet fel. Emiatt egy hosszas egyeztetési folyamat kezdődött a téma minden érintettjével.

A pécsi önkormányzat végül részleges visszavonulót fújt, s tegnap a népjóléti bizottság el is fogadta azt az előterjesztést, miszerint a jövőben, vélhetően májustól - közgyűlési döntés után - az önkormányzat megbízásából a Biokom Kft. szedi be újra az önkormányzati bérlakásokban élőktől a rájuk osztott hulladékszállítási díjat. Feltéve, ha a közös képviselő ezt külön kéri. Az előzmények ismeretében a többség ezt bizonyosan kérelmezni fogja.

Ezzel együtt sem nyugodhatnak meg teljesen a kedélyek, hisz az új rendszerrel is állni kell a díjat azon lakótársak helyett, akik saját ingatlannal rendelkezőként maradoznak el a számlákkal. Nagy Emil, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Szövetségének baranyai elnöke emiatt nem elégedett százszázalékosan, de egyértelmű előrelépést lát. Hozzátette: a módosítás az első lépés lehet. Az más kérdés, hogy a májusi módosítás legfeljebb év végéig él, az új hulladékgazdálkodási törvény életbelépéséig, amely felülírhatja bármely fél próbálkozásait.

Adók módjára

A jelenlegi szabályozás szerint a hulladékszállításidíjhátralék adók módjára behajtható, ha a számlát közvetlenül a Biokom Kft. állítja ki. A gyakorlatban ez úgy megy, hogy a Biokom a várostól megkapja az önkormányzati bérlakásokban élők adatait, de a behajtással magával a pécsi adóirodát bízzák meg. Ők sok egyéb módszer, technika mellett jogosultak lesznek így akár az elmaradt szemétdíj miatt inkasszálni is a tartozók magánszámláit.

Forrás: BAMA.hu - 2012. április 5.

A cikk eléréséhez kérem kattintson ide!

 
Impresszum Klsz Szolgáltató Kft. Az oldal tetejére
Jogok 7632 Pécs, Fellbach u. 18. Oldaltérkép
Beállítás kezdőlapnak Minden jog fenntartva! - © 2007-2023. - Klsz Szolgáltató Kft.