Elérhetőségeink
Klsz Szolgáltató Kft.
7632 Pécs, Fellbach u. 18.
 
Telefon: 06-72/526-961
Fax: 06-72/526-962
Mobil: +36-30/9369-123
 
Ügyfélfogadási idő
Hétfő 9.00 - 16.00
Kedd 9.00 - 16.00
Szerda Zárva
Csütörtök 9.00 - 16.00
Péntek Zárva
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva
Ebédidő 12.00 - 13.00
2024. július 16. kedd
Tevékenység címke
Társasházkezelés
Társasházkezelő
Közösképviselet
Közösképviselő
Ingatlankezelés
Sok adóforintba kerül az ingyenes kéményseprés
Forrás: bama.hu - 2015. február 14.

Egy törvénytervezet szerint a magántulajdonban lévő lakások esetében a katasztrófavédelem venné át az önkormányzatoktól a kéményseprést, és a lakosságnak ingyenes lenne ez a szolgáltatás. A kéményseprők szerint a kormány ezzel a számításaik szerint 8-10 milliárd adóforintba kerülő lépéssel mind anyagilag, mind szakmailag végképp lenullázná a jelenlegi szolgáltatókat.

Az önkormányzatoktól a katasztrófavédelem venné át idén novembertől a kéményseprési közszolgáltatást - a kormány tervei alapján. Eszerint a katasztrófavédelem a magánszemélyek tulajdonában lévő lakásokban, házakban, illetve a cégjegyzékbe be nem jegyzett ingatlanoknál ingyenesen végezné ezt a szolgáltatást. A cégek, illetve intézmények esetében pedig továbbra is a jelenlegi kéményseprő-ipari szolgáltatók látnák el ezt a feladatot.

A törvénytervezet indoklása szerint a jelenlegi helyzet - az önkormányzatok feladata a szolgáltatás megszervezése - az ellátásban bizonytalansággal jár, ami életveszélyes helyzeteket okozhat. Ezért a lakosság részére a kéményseprést közfeladatként - szakmai érintettség miatt - a hivatásos katasztrófavédelmi szervnek indokolt biztosítania.

- A világon nincs ilyen rendszer, a kéményseprést évszázadokra visszamenően iparosok végezték - mondta Leikauf Tibor, a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének elnöke. - A kormány ezzel a lépéssel mind anyagilag, mind szakmailag végképp lenullázza a hazai kéményseprőket. A törvénytervezet alkotói a szakmai véleményünket sem kérték ki. Számításaink szerint 8-10 milliárd forintot kell „feleslegesen” fordítani a költségvetésből az ügyfélszolgálatok, öltözők, eszközök, műszerek, számítástechnikai programok, gépjárművek beszerzésére, kialakítására, ugyanis ezek a szolgáltatóknál rendelkezésre állnak.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője elmondta, a katasztrófavédelem a módosított jogszabály hatályba lépéséig felkészül az új feladatra, biztosítja az ellátáshoz szükséges erőket és eszközöket. A forrásigények felmérése, valamint az új feladatkör a szervezet tevékenységi körébe illesztésének előkészítése jelenleg tart.

Forrás: bama.hu - 2015.02.14

A cikk eléréséhez kérem kattintson ide!

 
Impresszum Klsz Szolgáltató Kft. Az oldal tetejére
Jogok 7632 Pécs, Fellbach u. 18. Oldaltérkép
Beállítás kezdőlapnak Minden jog fenntartva! - © 2007-2023. - Klsz Szolgáltató Kft.