Elérhetőségeink
Klsz Szolgáltató Kft.
7632 Pécs, Fellbach u. 18.
 
Telefon: 06-72/526-961
Fax: 06-72/526-962
Mobil: +36-30/9369-123
 
Ügyfélfogadási idő
Hétfő 9.00 - 16.00
Kedd 9.00 - 16.00
Szerda Zárva
Csütörtök 9.00 - 16.00
Péntek Zárva
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva
Ebédidő 12.00 - 13.00
2024. május 27. hétfő
Tevékenység címke
Társasházkezelés
Társasházkezelő
Közösképviselet
Közösképviselő
Ingatlankezelés
KÖTELEZŐ MASZKVISELÉS A PÉCSI KÖZTERÜLETEKEN - 2020. november 11.
Forrás: pecs.hu
KÖTELEZŐ MASZKVISELÉS A PÉCSI KÖZTERÜLETEKEN
Három park és mecseki területek kivételével a mai naptól kötelező a maszkhasználat a pécsi közterületeken.
A november 10-én éjszaka megjelent kormányrendelet a 10 ezer lélekszám feletti települések polgármestereire ruházta a döntés jogát a közterületi maszkhasználatot illetően.
Pécs polgármestereként november 11-étől rendeletben teszem kötelezővé az orrot és szájat is eltakaró maszk használatát Pécs minden közterületén és nyilvános helyén.
A szabályozás alól kivételt képez Pécs közterületi parkjai közül
- a Béke Park
- a Szabolcsi Emlékpark
- a Tüskésréti Szabadidőpark.
Kivételt képeznek továbbá azok a pécsi közterületek, amelyek a Dömörkapui út - Ángyán János út - Bárány út - Erdész út vonalától északra esnek - a könnyebb tájékozódás érdekében ezt térképen is megjelenítettük.
A fent említett három parkban, a fenti útvonaltól északra eső területeken, valamint a szabályozás által nem érintett Mecseki és Malomvölgyi Parkerdőkben, Égervölgyben saját magunk és embertársaink védelmében azt ajánlom a pécsieknek, hogy tartsanak maguknál maszkot, és kezdjék el viselni, ha kellő védőtávolságot nem tudnak másoktól tartani.
Fontos, hogy a kötelező maszkviselést előíró rendelet érvényes az olyan nyilvános helyekre is, mint például az áruházak parkolója.
A kormány korábbi intézkedései nyomán továbbra is kötelező maszkot viselni a közösségi közlekedésben résztvevő buszokon, a buszmegállókban és boltokban.
A pécsi önkormányzat korábbi rendeletei értelmében továbbra is kötelező a maszk viselése a Vásártéren, a Vásárcsarnokban és a pécsi piacokon.
A nyitvatartási rendnek megfelelően - ha van ilyen - továbbra is látogathatók a pécsi kutyafuttatók, ahol szintén kötelező a maszk viselése.
A rendelet a kormány döntése értelmében a felnőttekre és a 6. életévüket betöltött gyermekekre vonatkozik. A kormányrendelet értelmében a sporttevékenységet végzők részére nem kötelező a maszk viselése a közterületeken. A közterületeken, parkokban sportoló pécsiektől azt kérem, hogy fokozottan ügyeljenek a kellő távolság megtartására.
Arra kérek minden pécsit, hogy vigyázzanak magukra és egymásra, felelős magatartással igyekezzünk együtt tenni a koronavírus terjedésének lassításáért.
Péterffy Attila
Pécs Megyei Jogú Város polgármestere

Forrás:

 
Impresszum Klsz Szolgáltató Kft. Az oldal tetejére
Jogok 7632 Pécs, Fellbach u. 18. Oldaltérkép
Beállítás kezdőlapnak Minden jog fenntartva! - © 2007-2023. - Klsz Szolgáltató Kft.