Elérhetőségeink
Klsz Szolgáltató Kft.
7632 Pécs, Fellbach u. 18.
 
Telefon: 06-72/526-961
Fax: 06-72/526-962
Mobil: +36-30/9369-123
 
Ügyfélfogadási idő
Hétfő 9.00 - 16.00
Kedd 9.00 - 16.00
Szerda Zárva
Csütörtök 9.00 - 16.00
Péntek Zárva
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva
Ebédidő 12.00 - 13.00
2024. május 27. hétfő
Tevékenység címke
Társasházkezelés
Társasházkezelő
Közösképviselet
Közösképviselő
Ingatlankezelés
Az Energia Takarékossági Világnapon indul a "Lakcímke" kampány
Forrás: PécsiNapilap - 2008. március 11.

A pécsi Zöld - Híd Alapítvány március 6-ra - a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnapra - időzítve indította el több civil szervezettel közösen Lakcímke kampányát. A közeljövőben már Magyarországon is kötelező lesz energetikai tanúsítványt mellékelni az ingatlan adásvételekor.

Az uniós előírások alapján a közeljövőben Magyarországon is bevezetendő energia tanúsítvány megmutatja, hogy az adott ingatlanban milyen hatékonyan hasznosul az energia, és szaktanácsokat ad az épület energiahatékonyságának javítása érdekében. A tanúsítványt csak megfelelő jogosultsággal rendelkező szakember állíthatja ki. A kampány ezen tanúsítvány hazai bevezetését igyekszik támogatni. A kampány egyik fő eleme az ingyenes "Lakcímke" füzet, amely közérthetően mutatja be az épületek energiafogyasztásának csökkentéséhez vezető praktikákat, technológiákat. Ezzel párhuzamosan ingyenes lakossági tanácsadó irodánkban is várjuk az érdeklődő ügyfelek jelentkezését.

"A hatékony tájékoztatás érdekében több utcai rendezvényen, fesztiválon is találkozhatnak az érdeklődők a kampánnyal. A civil tájékoztatáson túl, reklámok, fizetett hirdetések is szolgálják majd a program sikerét" - mondta el Szabó Zsuzsanna programfelelős.

A tanúsítvány, hasonlóan a mosó- és hűtőgépeknél már ismert kategóriákhoz, A+-tól I-ig címkézi majd az ingatlanokat, így egyből megtudhatjuk, hogy az egyes családi házak és lakások, mennyire felelnek meg az energiagazdálkodás 21. századi követelményeinek. A kedvezőbb minősítésű "lakcímke" értelemszerűen növeli az adott ingatlan értékét, hiszen mondjuk a "C" tanúsítványú lakást télen nem csak kevesebb pénzből lehet fűteni, de nyári kánikula idején sem melegszik fel túlságosan. Így nem csak olcsóbb, de sokkal jobb is lesz benne élni. Egy "H" jelű címke viszont mindenki számára nyilvánvalóvá teszi, hogy az ilyen otthont drágább fenntartani, fűteni, hűteni, vagyis nem olyan kellemes benne élni. Energiafelhasználásunk hatékonyabbá tételével nemcsak otthonunk kiadásait csökkentjük, de személyesen is hozzájárulunk környezetünk megóvásához.

A Dél-dunántúli régióban a "Lakcímke" kampány szervezője a Zöld-Híd Alapítvány, mely napi négy órában ingyenes tanácsadással áll a lakosság rendelkezésére (7621. Pécs, Széchenyi tér 2., naponta 13 és 17 óra között), valamint telefonon és emailben is megkereshető. A program az Energia Klub és öt másik régiós civil szervezet együttműködésében valósul meg. (bővebben: www.lakcimke.hu)

Forrás: PécsiNapilap - 2008. március 11.

A cikk eléréséhez kérem kattintson ide!

 
Impresszum Klsz Szolgáltató Kft. Az oldal tetejére
Jogok 7632 Pécs, Fellbach u. 18. Oldaltérkép
Beállítás kezdőlapnak Minden jog fenntartva! - © 2007-2023. - Klsz Szolgáltató Kft.