Elérhetőségeink
Klsz Szolgáltató Kft.
7632 Pécs, Fellbach u. 18.
 
Telefon: 06-72/526-961
Fax: 06-72/526-962
Mobil: +36-30/9369-123
 
Ügyfélfogadási idő
Hétfő 9.00 - 16.00
Kedd 9.00 - 16.00
Szerda Zárva
Csütörtök 9.00 - 16.00
Péntek Zárva
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva
Ebédidő 12.00 - 13.00
2024. július 16. kedd
Tevékenység címke
Társasházkezelés
Társasházkezelő
Közösképviselet
Közösképviselő
Ingatlankezelés
Tájékoztató közös képviselők részére
Forrás: BIOKOM Kft. - 2011. december 29.

Tisztelt Közös Képviselő Úr/Asszony, Tisztelt Lakásfenntartó Szövetkezet!

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 44/2002. (06. 29.) számú, a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről szóló rendeletének 2012. január 1-jétől hatályos változásával kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk.

A rendelet módosításával a közös hulladéktároló edényt használó társasházak esetében egységes lesz a számlázás rendje.

A társasházak tekintetében az egyedi, egyes lakásokra vonatkozó külön számlázás a BIOKOM Kft. részéről 2012. január 1-jétől megszűnik. A társasházak részére a közös hulladéktároló edény(ek)re vonatkozó díjösszeget egy összegben, havonta számlázza le a BIOKOM Kft., amelyet a társasházakban, szövetkezeti lakásokban élők az épületek közös költségének részeként fizetnek meg. A változás összhangban áll a hulladékgazdálkodási és a társasházi törvény előírásaival.

A hulladékkezelési közszolgáltatás díjtételeit a fenti rendelet határozza meg. A hulladékkezelési közszolgáltatási nettó díjak a lakossági fogyasztók részére 10 %-kal emelkednek. A 2012. január 1-jétől hatályos díjakról itt olvashat.

A kiszámlázott közös díjösszeg egyes lakásokra közös költségként történő szétosztása továbbra is a társasházi lakóközösség döntésének megfelelően történik, de erről a közszolgáltatót a jövőben már nem kell tájékoztatni. A hulladékkezelési díj a közös költség részeként az egyedi, egyes lakásokra történő számlázás negyedéves rendszeréhez képest havi összegben jelentkezik, a felosztásban történő esetleges változások rugalmasabban, kisebb adminisztrációs teherrel kezelhetőek.

A rendeletváltozás következtében a közös képviselők, lakásfenntartó szövetkezetek által megkötött, a szerződött hulladéktároló edény(ek) méretét, darabszámát, a szerződéssel érintett és kedvezményre jogosult háztartások számát meghatározó hulladékszállítási szerződések továbbra is hatályban maradnak, a számlákat ennek megfelelően állítjuk ki.

Tehát a hulladékkezelési közszolgáltatási szerződések megújítására a rendeletmódosítás miatt nincs szükség!

Az ezen adatokban történő változásokat a jövőben is kérjük, szíveskedjenek szerződésmódosítás formájában, írásban bejelenteni a BIOKOM Kft. részére a vonatkozó rendelet előírásainak megfelelően. (Pl.: kötelező tárolókapacitás megléte) Az egyfős háztartásokra vonatkozó kedvezményes tárolókapacitást csak a rendelet szerinti igazolás alapján tudjuk figyelembe venni.

A rendeletváltozás következtében a jelenleg hatályos szerződések/szerződésmódosítások díjfelosztást tartalmazó mellékletei 2012. január 1-jétől nem képezik a számlázás alapját. Kérjük, a jövőben felosztási módosításaikat ne juttassák el társaságunkhoz, valamint a társasházi/szövetkezeti lakástulajdonosokat szíveskedjenek tájékoztatni, hogy a tulajdonosváltozásokat csak a közös képviseletek számára kell bejelenteniük.

A szociális díjtámogatást vagy lakásfenntartási támogatást az arra jogosult lakók továbbra is igénybe vehetik. A díjhátralékról szóló igazolást a közös képviselőnek kell kiállítania az illetékes területi szociális iroda felé.

A hulladékkezelési számlát a társasházat, lakásszövetkezeti lakásokat képviselő/kezelő közös képviselő, lakásfenntartó szövetkezet címére küldjük meg. Kérjük, amennyiben az Ön által képviselt társasházak körében, illetve az eddig képviselt ház esetében a közös képviselet személyében változás történt/történik, szíveskedjen azt írásban bejelenteni a BIOKOM Kft. számára.

További kérdéseikkel ügyfélszolgálati munkatársaink állnak szíves rendelkezésükre a 72/502-101, 502-111 telefonszámokon, a 80/200-590 zöldszámon és a biokom@biokom.huEz az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Pécs, 2011. december 16.

Együttműködésüket megköszönve, tisztelettel:

Genczler István
cégvezető

Forrás: BIOKOM Kft. - 2011. december 29.

A cikk eléréséhez kérem kattintson ide!

 
Impresszum Klsz Szolgáltató Kft. Az oldal tetejére
Jogok 7632 Pécs, Fellbach u. 18. Oldaltérkép
Beállítás kezdőlapnak Minden jog fenntartva! - © 2007-2023. - Klsz Szolgáltató Kft.