Elérhetőségeink
Klsz Szolgáltató Kft.
7632 Pécs, Fellbach u. 18.
 
Telefon: 06-72/526-961
Fax: 06-72/526-962
Mobil: +36-30/9369-123
 
Ügyfélfogadási idő
Hétfő 9.00 - 16.00
Kedd 9.00 - 16.00
Szerda Zárva
Csütörtök 9.00 - 16.00
Péntek Zárva
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva
Ebédidő 12.00 - 13.00
2024. július 16. kedd
Tevékenység címke
Társasházkezelés
Társasházkezelő
Közösképviselet
Közösképviselő
Ingatlankezelés
Betiltanák a dohányhirdetéseket
Forrás: Reggel.hu - 2008. április 15.

Végre törvényben tiltanák a kéretlen reklámleveleket és a dohánytermékek reklámjait.

Fellélegezhetnek a postaládák, ugyanis megtiltanák a cégeknek, hogy kéretlenül címzett reklámkiadványokat, hirdetési leveleket küldözgessenek. Az új reklámtörvény - amelynek tervezetét tegnap terjesztette a parlament elé Kákosy Csaba gazdasági miniszter - teljesen betiltaná a kéretlen reklámlevelek küldését. Hasonló anyagokkal csak akkor lehetne megkeresni a magánszemélyeket, ha ők ezt előzetesen írásban engedélyezték. A nyilatkozókról a reklámozó, s reklámszolgáltató, valamint a reklám közzétevője nyilvántartást kötelesek vezetni. Az érintett magánszemély bármikor, ingyen visszavonhatja a hozzájárulását.

"A szigorítás csak a címzett reklámanyagokra vonatkozik. Így egyszerű, nem névre szóló szórólapokat, prospektusokat továbbra is bárki találhat majd a levelesládájában, vagy az autója szélvédőjén" - magyarázta érdeklődésünkre Hivatal Péter, a Direkt Marketing Szövetség elnöke. A címzett hirdetési anyagoknál is vannak kivételek a tilalom alól. Az első levelet elküldhetik a hirdetők, ha a címet a lakcímnyilvántartóból, vagy a telefonkönyvből szerezték meg. Közölniük kell azonban, hogyan lehet lemondani a levelet. Továbbra is számíthatnak hasonló reklámokra azok, akik valamilyen termék nyereményjátékán megadták az adataikat.

Dohányboltokban, szaküzletekben tartalmi és méretbeli korlátozás nélkül lehet cigihirdetéseket elhelyezni. Más üzletekben csak a dohányáru megnevezését, fotóját és a gyártó nevét lehet elhelyezni, azokat is elkülönített helyen.

Az óvódákban, iskolákban, középiskolákban és kollégiumokban csak az egészséges életmódra és a környezet védelmére nevelő, vagy kultúrával és oktatással kampányokat lehet oktatási intézményekben tartani - mondta lapunknak Markovich Réka, a Magyar Reklámszövetség főtitkára.

Az új reklámtörvény ezek mellett tiltaná az abortusz hirdetését, illetve a kórházakban és egyéb egészségügyi intézményekben a temetkezési szolgáltatások reklámját.

Írta: N. M.

Forrás: Reggel.hu - 2008. április 15.

A cikk eléréséhez kérem kattintson ide!

 
Impresszum Klsz Szolgáltató Kft. Az oldal tetejére
Jogok 7632 Pécs, Fellbach u. 18. Oldaltérkép
Beállítás kezdőlapnak Minden jog fenntartva! - © 2007-2023. - Klsz Szolgáltató Kft.